ارزش ها در دامنه نظام آراستگی

ساخت وبلاگ

                                                  ارزش ها چیست ؟

    در دامنه نگاه به طبیعت بیکران , جلوه هایی از عظمت خلقت نهفته است و انچه را می بینیم شمه ای است از محتوای غیر قابل درک و نمادی از اقتدار در بصیرت خلقت . توجه ما عموما , توجهی برخاسته از احساس پاک نسبت به این نمادها است و در جایی نیز تفکر می کنیم که هدف از آفرینش این موجودات چیست ؟

    آنچه ما را به خود مشغول می سازد همان نماد جلوه گر است ولی چنانچه در بطن این پدیده ها تامل کنیم جلوه هایی از عظمت فهوایی آن را در حیطه نظام خلقت به تناسب نوع درک و پهنای درک خود می بینیم که در افراد مختلف , متفاوت است . چگونگی رشد و نو این موجودات و تغییراتی که در زمان شکل می گیرد و نظمی که بر آن حاکم است .

    به عنوان مثال , حیوانات در شرایط خاص , تولید مثل می کنند و گیاهان نیز در لایه های مختلف زمانی , تغییرات مختص خود دارند و آنچه رخ می دهد جلوه ای از عظمت انتظام طبیعت ساخت و پراخت منتظم است که ما به عنوان انسان نیز در دایره همان تغییرات قرار داریم .

    آنچه یک انسان می توان از محتوای این تغییرات کسب کند دامنه عظیم نظم و محاسبی است که بر آن چیز حاکم است . شیوه نمو , تغییرات رشد , نوع رنگ , قد و اندازه , عمر , محصولات , شیوه برداشت , شیوه تکثیر و ... همه نشان از وجود انضباط در مسیر این ارگانیسم هستند .

     هدف از طرح این ساختار , تبیین نوع مدیریت حاکم و شیوه درک موضوعی است که با استدلال ما تبیین و تکمیل می شود . همان انضباط مستمر که پایه گذار همه عظمت هاست و ما را رهین تدبیر برای درک موضوع و انطباق با معیار می نماید تا جایی که در مسیر این عظمت گام بر داریم و فهوای جان بصیر آن را در نگاهی مطمئن به جهان آفرینش , درک و ترویج نماییم .

     ارزش ها همین نکات هستند و دامنه آن بی نهایت است همان بی نهایت ها که باید با گسترش علم و تکنولوژی  افزون گردد .ما تصور می کنیم که با آمدن تکنولوژی , عظمت " محبت " باید فراموش شود و راهی که در پیش داریم برتر از محبت و مهرورزی است !

    بهترین ارزشی که می تواند جامعه را به سوی موفقیت سوق دهد ارزش والای هم زیستی محبت آمیز است این قوه متاثر از ایمان , جایگاه بصیرت مداری را در میان ضرورت ها به خود اختصاص داده است و ما از آن غافلیم ! اگر شرایط خاص جامعه ما به سوی نوعی از یک قهقرای خاموش بی صدا پیش می رود این است که  درک ناموجه از شیوه زندگی داریم که در آن ارزش های انسانی , فراموش شده اند .

بهتر است به علم هم اشاره کنیم .

    علم , تحقیق واقعیت ها و حقایقی است که فهم بهتر جهان را برای ما امکان پذیر می سازد . دامنه این علم بی نهایت است ولی مسیر شناخت آن طی یک پروسه یا معرفت سازمان یافت ( دیسیپلین ) شکل می گیرد . هر چه اندوخته ما از تعالیم ارزش محور بیشتر باشد دامنه حقایق روشن تر خواهد بود . بنا بر همین اساس است که متولیان علم محور , همواره در صدد افزایش دامنه علوم خود هستند . علت , ارتقای سطح کیفی است تا بر شناخت پدیده ها فایق شویم و نوعی از گرانبها ترین هدایا را برای خود ارزانی داریم .

    آنچه می تواند دامنه شناخت را نیز بسط دهد همین ارزش هایی است که بی مقدار , تلقی می شود و در نزد همه مورد توجه نیست ! ارزش ها ساختار زندگی را بر مبنای معادله ای متناسب با دخالت تغییرات متوازن , تنظیم می نمایند . دامنه توسعه تکنولوزی گر چه ارزش مدار است ولی " اخلاق " می تواند آن را مزین به گرانبهاترین ارزش نماید و دامنه بهبود آن را نیز استمرار و بقای آن را تضمین نماید .

ارزش های جامعه ما چنانچه بر وزن نظام آراستگی تنظیم گردند حکایت موفقی را در تاریخ مهرورزی و وجاهت اخلاق , چون چتری محافظ , ما را مشحون از آرامش خواهند ساخت . نظام آراستگی , پیش نیاز معرفت نسبت به شناخت پدیده هاست و روشن کننده شیوه معتدل زندگی در دنیایی که ارزش ها و ارزش محوران , پاسدار حرمت ها باشند  .

                                                                                     مدیر وبلاگ 

+ نوشته شده توسط محمود اجتهادی در سه شنبه چهاردهم آذر ۱۳۹۶ و ساعت 8:37 |
ارمغان نظام آراستگی...
ما را در سایت ارمغان نظام آراستگی دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : nezamearastegi بازدید : 156 تاريخ : سه شنبه 19 دی 1396 ساعت: 5:48